15 juni 2013
15:30

AC Jordbro

Referat: Västerhaninge IF - AC Jordbro

Seger mot Jordbro i derbyt. Matchen spelade på Tungelstas fina konstgräsplan. Västerhaninge hade sin vana trigen en uppsjö med chanser och borde i rimlighetens namn ha avgjort matchen och vunnit med ett par mål. VIF har emmellertid extremt svårt att förvalta sina cahnser till mål, då talar vi inte om halvchanser utan riktiga grymma chanser öppet mål, frilägen etc. Nog om det.

Det var ett för dagen Västerhaninge som hade gett sig den på att vinna matchen. Laget kämpade stenhårt matchen igenom och var det spelförande laget i matchen, trots det känns det inte tryggt då bolluslingen inte vill gå i mål. Stolpskott och ribbskott i första halvlek för VIF men trots det 0-0 i paus.

Västerhaninge fortsatte i den andra halvleken och trummade på, chanser skapades medan Jordbro mest ägnade sig åt att slå långt på sin duktige forward. I den 78:e minuten Tufan driver fram på kanten gör ett par gubbar, lirar in till Nille som viker förbi och bredsidar in ledningsmålet till 1-0 så rättvist. 1-0 är inga stora siffror och vi minns Nutte underbara räddning på Jordbros bästa chans en riktig klassräddning.

Matchen slutar 1-0 så viktigt för laget och föreningen. Slutresultatet var minst sagt rättvist och Jordbro bör vara nöjda med att det inte blev betydligt mer. Vi är glada över segern och den krigarinsats som laget visade upp.

Statistik från matchen: Avslut: VIF 22 - Jordbro 8. Hörnor: VIF 6 - Jordbro 5.